top of page

KORONAOHJEISTUS

Kokkolan Kiri haluaa toimia vastuullisesti seuran järjestämissä tapahtumissa ja harjoituksissa. Noudatamme kaikessa toiminnassamme vastuullisten toimintatapojen mukaisia käytäntöjä ja ryhmäkoot tulevat olemaan F-junioreissa max. 15 lasta ja pesiskerhossa max. 20 lasta. Lopullinen ryhmäkoko tiedetään, kun olemme kartoittaneet kuinka moni tarvitsee lainaräpylää. Jokaisella lapsella tulee olla oma räpylä käytössä koko kesän ajan. Jos ei ole omaa, Kiriltä saa sen kesäksi lainaan.
 

Kaikki harjoitteet pyritään pitämään sellaisina, ettei välittömiä lähikontakteja pääse syntymään.
 

Haluamme muistuttaa kaikkia pesiskerhoon ja f-junioritoimintaan osallistuvia lapsia,  heidän huoltajiaan ja ohjaajia, että varotoimenpiteisiin tulee suhtautua asiaankuuluvalla vakavuudella. Lähikontakteja pitää välttää, yskiä oikein ja pestä kädet säännöllisesti.
 

1. Jokaisella pesiskerholaisella/juniorilla olisi hyvä olla omat välineet: juomapullo, (räpylä) ja muut henkilökohtaiset tarvikkeet. Harjoituksissa pyritään välttämään turhaa toisten pesisvälineiden koskettelua. Huomioikaa oma ja lasten tavaroiden sijoittuminen kentän läheisyydessä. Mikäli kerholaisella/juniorilla ei ole omaa räpylää tai kypärää, räpylän voi kuitata lainaan ensimmäisissä harjoituksissa toiminnan ohjaajalta ja palauttaa kesän lopussa takaisin ohjaajille. Kypärät ja mailat desinfioimme suihkeella jokaisen käytön jälkeen.
 

2. Pesiskerhoon/f-junnuihin tullaan suoraan kotoa ja lähdetään suoraan takaisin kotiin peseytymään. Jos epäilee olevansa sairas, toimintaan ei tule osallistua.
 

3. Pesäpallo ei ole kontaktilaji, joten läheistä kontaktia ei THL:n määrittelemin rajoin (15min ja 2m) pesistoiminnan aikana tule. 

4. Jos vanhemmat jäävät seuraamaan harjoituksia, on muistettava huolehtia riittävästä turvavälistä. Sama ohje peleissäkin.
 

5. Pesistoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi.
 

6. Pesistoimintaan ei saa osallistua, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita.
 

7. Pesistoiminnan vakuutus ei kata koronasta aiheutuvia sairastumisia.
 

8. Mikäli joku ryhmässä olevista altistuu itse koronalle, hänen tulee jäädä silloin karanteeniin –> maksu palautetaan.
 

9. Mikäli jollain ryhmäläisellä todennetaan koronavirustartunta, toimitaan asiassa THL:n ohjeistuksien mukaan. Tällöin koko ryhmän toiminta päätetään ja kaikkien ko. ryhmäläisten pesiskerho- ja f-juniorimaksut palautetaan.
 

10. Tietoa seuratoiminnassa mahdollisesti tapahtuvista koronatartunnoista seurataan yhdessä THL:n kanssa.
 

11. Huomioidaan taudinkuvan pitkä ja muuttuva luonne

Toimintaamme ohjeistavat seuraavat asiat:
 

-  Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoakoronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).

- Pesiskerhoon/junioiritoimintaan ei tule osallistua, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

- F-junioritoiminnassa on maksimissaan 16 osallistujaa + ohjaajat. Pesiskerhossa voi olla max. 

-  Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat välittömään lähikontaktiin.

- Harjoituksissa/peleissä emme käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja vaan toimimme ulkona. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava ja suotavaa.

- Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen harjoituksia sekä niiden jälkeen kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta. Kokkolan Kirin jokaisella ryhmällä on myös oma desinfiointiaine käytettävissä.

- Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain ohjaajat. Ohjaaja jakaa myös kaikki pallot (hansikkaita ym. käyttäen).

- Omasta juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö. 

- Pelaajien olisi hyvä käyttää vain omia mailoja, räpylöitä ja kypäriä. Räpylän voi kuitata itselleen lainaan ensimmäisissä harjoituksissa. Mailat ja kypärät desinfioidaan jokaisen käyttäjän vaihtuessa.

- Sylkemistä kentällä tulee välttää.

- Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

- Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaistakoronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

bottom of page